Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelvünk értelmében.

5 ok, amiért bambusz teás dobozaink fenntartható gazdálkodásból származónak minősülnek

5 ok, amiért bambusz teás dobozaink fenntartható gazdálkodásból származónak minősülnek

A bambusz egy kifejezetten fenntartható anyag. Az elmúlt néhány évben a trópusi keményfa helyettesítésére használták. A bambusz hihetetlenül gyorsan növekszik, erős, tartós és újra és újra megújul. Ezért szeretjük teás dobozainkhoz használni ! De mitől fenntartható a bambusz ? Mindent elmondunk róla és arról, hogy miért használjuk fel teás dobozaink készítéséhez.

Mi az a bambusz ?

A bambusz egy gyorsan növekvő fűfajta, amely főleg Délkelet-Ázsiában, Afrikában és Latin-Amerikában nő. Több mint 1200 különböző bambuszfaj létezik, amelyek mindegyike rendkívül alkalmazkodó képes és sokféle éghajlaton nőhet. A bambusz egy fenntartható alternatíva a trópusi keményfa és más nem fenntartható anyagok számára. Könnyen növő, nagyon erős és magától képződő növény.

Miért fenntartható a bambusz ?

1. A bambusz hihetetlenül gyorsan növekszik.

Egy bambusznövény naponta akár egy métert is megnőhet. Ez háromszor olyan gyors, mint a bolygó leggyorsabban növekvő fája. Alig 5 hónap alatt éri el teljes méretét, míg a fáknak évekbe telhet, mire elérik teljes méretüket.

2. A bambusz 100%-ban biológiailag lebomlik és természetesen megújul.

Egy növény, ami megújul ? Igen, pontosan ezt teszi a bambusz ! A bambusz betakarítása után a bambusz szárak természetesen visszanőnek saját gyökereikből. Ezért a bambuszt újraültetni sem kell.

3. A bambusz erős és tartós.

Lehet, hogy nem úgy tűnik,de a bambusz még az acélnál is erősebb. Ezért a bambuszból készült termékek nagyon hosszú élettartamúak. Ha jól vigyáz teás dobozára, évekig használhatja anélkül, hogy tönkremenne.

4. A bambusz sok oxigént termel.

A bambusz nem fa, hanem fű. Ennek ellenére a bambusznövény oxigént termel. Még 35 %-kal több oxigént is termel, mint az azonos méretű fák.

5. A bambusz termesztéséhez nem használnak vegyszereket.

Mivel a bambusz természetesen megújuló anyag, nem használnak vegyszereket a termesztés vagy a betakarítás során. Ezenkívül a bambuszszálak természetesen antibakteriálisak anélkül, hogy mérgező vegyi kezelésre lenne szükség.

 

Kezdjen el tudatosabban élni, óvja környezetét és még ma vásárolja meg bambusz teadobozát a Bellix Design kínálatából !