Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelvünk értelmében.

Dekorációk az étkezőasztalon

Dekorációk az étkezőasztalon

Varázsold egyedivé étkezőasztalodat !

Egy csokor virág, váza, gyertya, vagy akár egy tálalótál kivétel nélkül jól mutat az étkezőasztalon. Szokták mondani, a kevesebb néha több, ezért ne vidd túlzásba a dekorációk elhelyezését az asztalon, mert az akadályozhat az asztal és az ételek átláthatóságában, valamint a beszélgetésben is.

A tálalótálak remek kiegészítői az asztalnak, azonban figyelj arra, hogyha ovális asztalod van akkor ovális tálalót válassz hozzá. Manapság nagyon kedvelt, hogy a tálalókra étel helyett különböző dekorációs kiegészítőket tesznek, általában apró teamécseseket funkcionális dekor termékekkel kombinálva, mint például a só- és a borsszóró.

A virágokkal való dekorálásnál vedd figyelembe, hogy akkora magasságúak legyenek a virágok, hogy az asztalnál ülő személyek jól láthassák egymást. Élő virág vagy művirág ?! Ez a kérdés megosztó. Mostanra stílussá vált a művirágok használata, hiszen remek dekorációként szolgálnak és egyes művirágok szinte úgy néznek ki, mintha élővirágok lennének. Érdemes olyan vázát választani, ami színben és formában is passzol az asztali terítékhez.

A gyertyatartók az étkezéseken kívül, a nap többi részében is jó látványt keltenek. A családi összejövetelekhez a gyertyatartó kitűnő választás, míg egy baráti összejövetelhez a különböző méretű gyertyák egymással kombinálva remek hatást és hangulatot teremtenek. Lényeges, hogy az asztalhoz olyan gyertyát válassz, ami nem túl erős, nem nyomja el az ételek illatát.

Az asztali alátétek is remek kiegészítői az asztalnak, vagy egy stílusos asztali futó.

Tartalomhoz tartozó címkék: Felnőtt blog