Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelvünk értelmében.

Érdekességek a teáról, amiket érdemes tudni

Érdekességek a teáról, amiket érdemes tudni

Ismerd meg a tea jótékony hatásait !

A kellemes, finom íze mellett, tudtad, hogy a tea számos jó hatással van szervezetedre ? A teában lévő antioxidánsok pozitív élettani hatását ma már számos kutatás bizonyítja.

A teafogyasztás számos kultúra részét képzi. Rituálé, vallási vagy társadalmi eseményeken is fogyasztják. A japánoknál és az angoloknál a sűrű teafogyasztásnak köszönhetően magasabb az átlag életkor.

Tévhit, hogy a zöld, sárga, fekete, stb. tea különböző teacserje félék főzetei. Ezek a teák a feldolgozási eljárás miatt különböznek csak.

Nálunk Magyarországon igen elterjedt és népszerű a gyógynövények fogyasztása a szabadban termő számos gyógynövénynek köszönhetően. Nagyon népszerű még a szárított gyümölcskeverékből álló tea. Ezek a gyümölcsteák általában teafüvet nem is tartalmaznak, de ennek ellenére is nagyon finom ízt adnak.

A tea két fontos hatása:

1. Magas antioxidáns tartalom

2. Antibakteriális hatás

Az antioxidánsok szerepe szervezetünkben:

Az antioxidánsok szervezetünk egyik létfontosságú alkotóelemei. Az antioxidánsok szerepe a szabad gyökök hatástalanítása, vagyis a stressz kivédése és az ebből eredő betegségek kivédése. A szabad gyökök felelnek a test öregedéséért is.

Antibakteriális hatás:

A tea antibakteriális hatása miatt megakadályozza a szájüregben a fogszuvasodást okozó baktériumok szaporodását. Emellett védelmet nyújtanak az emésztőrendszeri fertőzések ellen is.

Kuckózz be egy meleg pléd alá egy könyvvel a kezedben és szürcsölj egy finom, antioxidánsokkal teli forró teát. Az őszi hidegben tökéletes relax. Válassz teáskannáink és teásbögréink közül.

Tartalomhoz tartozó címkék: Felnőtt blog