Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelvünk értelmében.

Hasznos tippek kiránduláshoz !

Hasznos tippek kiránduláshoz !

Vedd fel a túraruhád, pakold be a hátitáskád és kezdődhet a kirándulás !

Egy kirándulás alkalmával fontos, hogy megfelelő és kényelmes ruházatot viseljünk. Hogy mi kerül be a hátizsákba, az a kirándulás céljától, hosszától függ.

Ha egész napos kirándulásra indulsz, érdemes jól felkészülni folyadékkal. Naponta átlagosan 2-2,5 liter folyadékot kell meginni, de túrázás, kirándulás során a folyadékigényünk megnövekszik.

A kirándulások során általában egy jó hideg frissítő italra vágyunk. Fontos kiemelni, hogy ne cukros italokat vigyünk magunkkal. A legjobb választás, ha megtöltesz egy kulacsot vagy termoszt vízzel / ásványvízzel és abban viszed magaddal az italodat. A kulacsot nagyon egyszerű újra tölteni egy kis forrásból is. A termosz előnye, hogy hosszú ideig hideg marad a folyadék, így a nap folyamán akárhányszor iszunk, frissítő érzést fog adni. Ha biciklis kirándulást tervezel, érdemes beszerezned egy biciklire jól illeszkedő kulacsot.

A mozgás közben éhségünk is megnövekszik. Olyan ételt vigyünk magunkkal, ami nem romlik meg hamar és könnyen ehető! Egy ételtároló dobozba kisebb szendvicseket rakhatunk, amelyek a doboznak köszönhetően nem nyomódnak össze a hátizsákban. A szendvicsen kívül érdemes magunkkal vinni gyümölcsöt is. Az eper, görögdinnye, sárgadinnye és az őszibarack kiváló vízmennyiséggel rendelkezik. Ezeket a gyümölcsöket aprítás után célszerű beletenni egy gyümölcs edénybe.

Tartalomhoz tartozó címkék: Felnőtt blog