Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelvünk értelmében.

Örömteli percek az asztalnál

Örömteli percek az asztalnál

Ötletek, hogy gyermeked az asztalnál maradjon.

A gyerekeket kihívás lehet leültetni az asztalhoz. Ha ez sikerül is, rövid időn belül fel akar állni az asztaltól, mert valami más, izgalmasabb dolog kezdi el foglalkoztatni.

Íme néhány tipp, hogy az asztalnál töltött idő nyugodt és örömteli legyen.

A gyermekek szemében maga az asztal unalmas látványt nyújthat. Egy asztali alátét is sokat segíthet. Válassz színes, vidám hangulatú alátétet, ami több szempontból hasznos, felkelti a kicsi érdeklődését és segít az asztal tisztán tartásában is.

Evőeszköz választásnál fontos kiemelni, hogy az evőeszköz kialakítása stabil és kényelmes fogást biztosítson, továbbá fontos a kicsik kézügyessége is. Az evőeszköz anyaga legyen a gyermek korához illő. A csecsemőknél a BPA mentes műanyag kanál az ideális. 12+ hónapos kortól, a tipegő csemetéknél célszerű egy vastagabb fogantyúval rendelkező fém evőeszköz készletet választani, amely motivál a tanulásra. Az állatmintás evőeszközök hozzá segítenek az állatok megtanulásához és még szórakoztatóbbá tudják tenni az étel elfogyasztását.

A gyerkőcöknek egy lapos és-mély tányérra van szükségük. Ha vidám mintás tányérokat választunk, garantált lesz a gyerkőcök öröme és jó étvágya az asztalnál.

Hogy az első kortyok könnyebben menjenek, első körben válassz műanyag poharat! Ha már egyedül tud inni gyermeked, állatfigurás bögrékkel vidámabbá tudod varázsolni az asztalt számára. Gyermeked így nem csak azt fogja megtanulni, hogy hogyan kell inni egyedül, hanem az állatok iránti barátság, szeretet is kialakul benne.

Tartalomhoz tartozó címkék: Élet gyerekszemmel