Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelvünk értelmében.

Őszi DIY gyerekprojektek

Őszi DIY gyerekprojektek

5+1 kreatív DIY ötlet gyerekekkel

Az őszi szünet ideális időszak arra, hogy a család minőségi időt töltsön együtt. Bemutatunk 6 kreatív DIY ötletet, amelyekkel nemcsak szórakozhatsz a gyerekekkel, hanem otthonotokat is őszi hangulatba varázsolhatjátok. Legyen szó színes levelek gyűjtéséről, gesztenye figurák készítéséről, vagy akár gyertyaöntésről, ezek az ötletek garantálják a jó időtöltést és a családi együttlétet.

1. Levélgyűjtés és őszi dekoráció: Menjetek együtt sétálni a parkba vagy az erdőbe, és gyűjtsétek össze a színes őszi leveleket. Ezután készítsetek belőlük képeket, díszeket vagy dekorációkat, amelyekkel feldíszíthetitek az otthont. Ha az őszi levelekre vízfestéket kensz, papírra nyomva létrehozhatod a levelek lenyomatát.

2. Gesztenye figurák készítése: A gesztenyék lelőhelye főként az erdők, de a parkokban is nagy eséllyel találhattok. Ceruzával, vagy tűvel kis bemélyedéseket hozhattok létre a fej, a test, a kezek és a lábak számára. Ezután színes filctollal mindenki a saját tetszésének megfelelően dekorálhatja. Gyöngyökkel és szalagokkal még egyedibbé lehet varázsolni a figurákat.

3. Gyertyaöntés: Szükség lesz hozzá viaszra, kanócra, gyertyaformára, viasz színezékre, illatanyagokra, kanálra és edényre. Először is a viaszt szükséges a mikróban felolvasztani. Ezután a gyertyaformát helyezzétek egy sík felületre és a kanócot helyezzétek a forma aljához úgy, hogy a kanóc a közepén legyen. Az olvadt viaszhoz adjatok színezéket és illatanyagot, majd jól keverjétek össze. Ha ez megvan, az összekevert viaszt öntsétek a gyertyaformába és hagyjátok, hogy a viasz megszilárduljon. Amikor a gyertya teljesen kihűlt és megszilárdult, óvatosan vegyétek ki a formából, majd vágjátok le a felesleges kanócot. Ezt követően már meggyújthatjátok az elkészült őszi gyertyákat.

4. Állatok dióból: Készítsetek cuki kis állatkákat dióhéjból és kartonpapírból. A kartonpapírból készült "talpra" rajzoljatok lábakat, majd ragasszátok rá a fél dióhéjat, amit előzőleg festettetek. Gyöngyökkel és festékkel kreatívan dekorálhatjátok az elkészült kis állatokat.

5. Festett tobozok: Egy erdei séta során gyűjtsetek tobozokat és otthon a toboz széleit fessétek meg kedvetek szerint. Egy tálban felhalmozva az asztal közepén kiváló asztaldíszként funkcionálnak.

5+1: Sütés és süteménydíszítés: Készítsetek őszi süteményeket vagy muffinokat, majd ha elkészültek, a gyerekek fondanttal vagy cukormázzal könnyen díszíthetik.

Ezek az ötletek remek lehetőséget kínálnak a családnak arra, hogy minőségi időt tölthessenek együtt és mindenki megmutathatja, hogy mennyire kreatív ötletei vannak.

Alkotásra fel!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: DIY