Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelvünk értelmében.

Színtrend 2023

Színtrend 2023

Viva Magenta, 2023 színe

Milyen színtónusok kísérnek minket a 2023-as évben? Legyen szó bútorról, falfestékről vagy textilről: 2023-ban egy új színvilágba csöppenünk. A "Viva Magenta" az optimizmust sugárzó színekkel és árnyalatokkal köszönt ránk.

A nemzetközi design szakértők globális kutatásai és trend-előrejelzései arra szolgálnak, hogy információt adjanak arról, hogy mi befolyásolja az életünket a következő években és ennek eredményeként, milyen hangulatok és árnyalatok várnak ránk a közeljövőben.

A Pantone Colour Institute a "Viva Magenta"-t választotta a 2023-as év Pantone színének, mely egy erős karmazsin árnyalat, közvetlenül a meleg rózsaszín-vörös és a hideg lila határán.

A Pantone a világ vezető szín szabványszolgáltatója. A tervezőház nagy hatással van a nagy divat- és belsőépítészeti gyártók - köztük a szövettervezők és belsőépítészek - színválasztására is. És amit a Pantone évente egyszer választ a következő szezon színeként, az nagy valószínűséggel trend lesz.

A szín a hideg és meleg színárnyalatok között egyensúlyoz, ez a kettősség pedig arra utal, hogy a világ maga is a fizikai és a virtuális tér, a természet és a technológia között egyensúlyoz.

"Viva Magenta" - bátorságot és erőt adó szín

Ez a természetes gyönyörű vörös árnyalat magában hordozza az új élet ígéretét, bátor és lüktető szín, túláradó örömöt és optimizmust fejez ki. Erőteljes és erőt adó, ami sémát tör.

Az erős bíbor színt, ha meglátjuk egy helyiségben, szinte azonnal megakad rajta a szem. Az egymást sorba követő válságok közepette, a klímakatasztrófától a háborúig a színszakértők egy reményteli árnyalat mellett döntöttek. A "Viva Magenta" a bátorság, az optimizmus és az öröm színe.

És hogyan kell "használni" ezt a színt ? Úgy, hogy a színek elsőbbséget élveznek. Pl. a fehér kiegészítők és a bútorok rózsaszínben kezdenek tündökölni a bíbor színű fal előtt, a magenta színű termékek hatékonyan kiemelik a fekete-fehér fényképeket és a modern lámpákat, amelyek e falszín előtt lógnak, vagy állnak.

Varázsolja Ön is az év színét otthonába a Bellix Design termékeivel. Amennyiben az asztalát szeretné feldobni, akkor válassza a bíbor színű asztali alátétet. Egy finom illatot szeretne otthonába, akkor a Time to celebrate illatgyertya erőteljes színével szintén segíthet ennek megvalósításában. A Bredemeijer klasszikus Ceylon teáskannája is megújult formában élénk piros színben pompázik, de ha csak utazás közben szeretné ezt a színt élvezni, akkor az ellipse bögre tökéletes választás ebben.

Tartalomhoz tartozó címkék: magenta